Gratis cursus Politiek Actief: Ook voor u!

*** bijgevoegde cursus is in 2016 georganiseerd. Heeft u ook hiervoor belangstelling, laat het ons weten, want dan herhalen we de cursus ***

Beste inwoner van Waalre,
Vraagt u zich wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denkt u wel eens: ‘Dat kan beter!’ Of, u wilt iets voor elkaar krijgen bij de gemeente maar u weet niet hoe? Volg dan de gratis cursus Politiek Actief voor inwoners van Waalre en Veldhoven.

De cursus start op maandag 3 oktober 2016 in het gemeentehuis in Veldhoven. Aanmelden kan via gemeentecontactcentrum@waalre.nl of telefonisch via (040)2282500
In de cursus vergroot u uw kennis van lokale democratie en politiek. Daarnaast staan praktische vaardigheden als debatteren en lobbyen op het programma. Ook als u interesse heeft in actieve deelname aan de politiek, bijvoorbeeld in de vorm van raadslidmaatschap kunt u zich in deze cursus oriënteren. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten in de avonduren, die afwisselend in het gemeentehuis van Veldhoven en Waalre plaatsvinden:
1. maandag 3 oktober in Veldhoven: Introductie en algemene staatsinrichting
2. maandag 10 oktober in Waalre: De gemeente
3. maandag 17 oktober in Veldhoven: De gemeenteraad
4. donderdag 20 oktober in Waalre: Lobbyen bij de gemeente
5. maandag 31 oktober in Veldhoven: Debatteren
6. dinsdag 8 november in Waalre: Raadsvergadering – begrotingsbehandeling

De cursus wordt verzorgd door ProDemos, Huis voor Democratie en Rechtsstaat. Aanmelden kan via gemeentecontactcentrum@waalre.nl of (040)2282500. Er is een beperkt aantal plaatsen dus meld u snel aan. Voor inwoners van Waalre en Veldhoven is de cursus kosteloos.
Met vriendelijke groet,
Burgemeester Jan Brenninkmeijer

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven