Reacties op de actie Stoep Vrij?!

De actie richt zich tegen op de stoep geparkeerde auto’s, die voetgangers ernstig hinderen. Auto’s moeten op de weg geparkeerd worden, dat is zo ook wettelijk geregeld.

De flyers zijn verspreid in Het Klooster, De Pracht en ’t Hazzo. Er een uitknipadvertentie gepubliceerd in De Schakel en de flyers zijn te downloaden via deze website. Met een artikel en een advertentie is er publiciteit aan gegeven. Naar de Seniorenraad is een mail gestuurd met informatie over de actie. De Seniorenraad heeft daar niet op gereageerd.
Helaas is ons persbericht niet in het ED gepubliceerd.

Twee reacties uit de Michiel de Ruyterstraat: daar hebben inwoners de vele hinderlijk op de stoep geparkeerde auto’s van bezoekers van de Agnus Dei kerk hierop te attenderen met een flyer. Ze hebben ook gesprekken gevoerd met het bestuur van de kerk en klachten gemeld bij de gemeente. Tot nu toe helaas zonder resultaat. — mogelijke vervolgactie is om m.n. op zondag een foto te maken van de situatie???
In een gesprek met een inwoner heb ik geadviseerd om als bewoners zelf (oude) auto’s netjes op de weg te parkeren als voorbeeld. Dan wordt gelijk voorkomen dat er zo hard door de straat gereden worden. Want dat is ook een probleem in de Michiel de Ruyterstraat.

In de enkele straten in Waalre-dorp zijn door ondergetekende flyers onder de ruitenwisser geplaats, met een kort durend effect.

Klachten zijn binnengekomen over andere hindernissen op de stoep, zoals
– bij de oversteek van de Sophiastraat (waar een betonnen rand zit tussen het zebrapad en het trottoir).
– de ongelukkig midden op de stoep geplaatste paal bij de oversteekplaats op de Molenstraat.
– de smalle stoep langs de Willibrorduslaan tussen het kruispunt met de Bergstraat en het winkelcentrum

Wethouder van Dijk gaf aan dat ze het een goede actie vond en dat die uitgebreid zou moeten worden tot ‘Plantsoen vrij’, want daar ergert ze zich ook aan: dat auto’s zomaar in het plantsoen geparkeerd worden.

… reacties en acties welkom!

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven