Trouwen in 2016

Trouwen in 2016: zo zou het kunnen zijn

Mijn dochter gaat trouwen. Ze weet nog niet waar. Er zijn veel aantrekkelijke locaties in Waalre. Het Willibrorduskerkje is heel authentiek, maar sinds kort is ook het oorspronkelijke Raadhuis uit 1929 hersteld.  Daar heeft zij hele goede herinneringen aan toen haar moeder op haar 18e verjaardag daar hertrouwde.
Of kiezen voor de moderne maar vriendelijk trouwzaal van het nieuwe gemeentehuis, dat gebouwd is op de locatie waar voorheen zalencentrum ’t Hazzo stond? Een hele mooie ruimte waar ook de gemeenteraad vergadert. Haar moeder heeft daar menig besluit genomen.

Op de trouwdatum is het Raadhuis echter al bezet, omdat daar het boek van de Vereniging van de Jeugd Aalst-Waalre gepresenteerd wordt, over ‘Het Behouden Raadhuis’. Dat is immers mede herbouwd door jonge mensen die tegelijk een ambacht geleerd hebben. Het Waalrese project is hierdoor bekend in heel Nederland.
Verschillende communicatiestudenten zijn afgestudeerd met een film over dit project. Het Raadhuis is symbool van het creëren van kansen voor jong en oud vanuit een emotioneel dieptepunt. Ze gaat er zeker haar trouwfoto’s maken in het nabijgelegen park met de mooie huizen. Een park dat vrij toegankelijk is en waar je direct begrijpt waarom mensen in Waalre willen wonen.
En dit allemaal dankzij particuliere ondernemers die samen met burgers het initiatief gestart zijn voor herbouw van het verwoeste Raadhuis gecombineerd met woningbouw. Ze hebben dan ook veel waardering gekregen van iedereen.

Het onpersoonlijke zalencentrum dat mijn dochter zich kan herinneren is van een lelijk eendje veranderd in een mooie zwaan: het is nu een aantrekkelijk Bestuurs- en Cultuur centrum. Op haar trouwdag zijn er ook repetities van de toneelvereniging waar ze vroeger lid van was. ’s Avonds treedt de Harmonie op in de grote zaal.
Wijkbewoners en ouderen uit de buurt zijn regelmatig in het nieuwe Hazzo, omdat er goedkope gezamenlijke maaltijden georganiseerd worden. Ambtenaren schuiven dan ook aan en sindsdien is het veel gemakkelijker om al die kleine  ergernissen in de wijken aan te melden. Persoonlijk contact is gewoon fijner. En het is toch heel leuk om dan zo een knappe jonge bruid het gemeentehuis binnen te zien komen.
En in dit geval ook haar broer die gymleraar is en graag een sportdemonstratie  wil geven  op het pleintje voor het gemeentehuis.

Ze heeft haar keuze gemaakt.

…. overdenkingen ter voorbereiding van de Raadsvergadering van 25 februari 2014 waar de gemeenteraad een besluit moet nemen over de nieuwe locatie voor het gemeentehuis van Waalre….

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven