ZW14 en privacy in de gemeente Waalre

Op 20 november is er ’s avonds eerst een raadsvergadering en daarna een oordeelsvormende bijeenkomst:
https://www.waalre.nl/bestuur-en-organisatie/gemeenteraad/vergadering/71cd41bb-c0c2-4486-8536-0a2d201126d9
Belangrijke onderwerpen staan er op de agenda, o.a. kavelruil, een startdocument voor de Omgevingswet en een mogelijk besluit over de wijze waarop de gemeente gegevens die over u zijn vastgelegd mag delen met derden.
Over dit laatste onderwerp doet ZW14 al een aantal jaren onderzoek. Wist u dat u kunt opvragen welke gegevens over u zijn vastgelegd bij de gemeente? Zie https://www.waalre.nl/formulieren/afschrift-uit-de-basisregistratie-personen-brp-aanvragen.html

Het is ook mogelijk om op te vragen welke instanties allemaal een uittreksel hebben gekregen van uw gegevens en welke gegevens gedeeld zijn. De link naar deze aanvraag is NIET te vinden op de website.
Ook kunt u expliciet aangeven dat er geen gegevens van u gedeeld mogen worden met anderen. Ook daarvan is NIETS terug te vinden op de website van de gemeente.

Voormalig raadslid van ZW14 Nan Zevenhek heeft een aantal jaren achtereen de informatie opgevraagd. Lees hier het verslag dat ze indertijd gemaakt heeft.

Volgens het nieuwe voorstel moet het College mandaat krijgen voor het verstrekken van gegevens aan derden. Uiteraard wordt er zorgvuldig gehandeld, maar in het kader van de controlerende taak zou het goed zijn als de gemeenteraad eenmaal per jaar inzicht krijgt in aan welke organisaties die gegevens verstrekt zijn.

Zie de technische vragen die ZW14 graag beantwoord wil zien.

xxxx
Posts created 224

Gerelateerde berichten

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven